Chili sin carne uit de oven met volkoren rijst en gebakken maïs
30 MIN
2 personen
We serveren je een bord dampende chili om de herfst te vieren. Wist je dat chili con of sin carne helemaal niet uit Mexico komt, maar wel uit de Amerikaanse staat Texas? Een goed weetje voor aan tafel.
Ingrediënten
½ gele ui
1 rode paprika
100 gr stoofselder
1 courgette
125 gr volkoren rijst
2 kl tex-mexkruiden
400 gr tomatenpulp
200 gr zwarte bonen (blik)
50 gr geraspte cheddar
75 gr maïs (blik)
10 gr platte peterselie
olie
snuifje paprikapoeder
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en zet de grilstand aan. Snipper de ui fijn. Snijd de paprika, selder en courgette in kleine blokjes.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Verhit een scheutje olie in een pot. Stoof de ui, paprika, selder en courgette aan op hoog vuur. Kruid met de tex-mexkruiden (zie tip), zout en zwarte peper. Voeg na 4 min. de tomatenpulp toe. Spoel het blik uit met 100 ml water per persoon en giet dat mee in de pot. Zet een deksel op de pot en laat minstens 10 min. pruttelen op een middelhoog vuur tot de groenten zacht zijn. Voeg daarna de zwarte bonen toe. Proef en breng op smaak met extra tex-mexkruiden, zout en zwarte peper.
Meng de rijst en chili in een ovenschaal en strooi de cheddar erover. Schuif zo'n 8-10 min. de oven in totdat de kaas gesmolten is.
Verhit intussen een scheutje olie in een pan en bak de (uitgelekte) maïs zo’n 2-3 min. Kruid met een snuifje paprikapoeder, zout en zwarte peper.
Haal de chili sin carne uit de oven en serveer meteen. Werk af met enkele blaadjes peterselie en de gebakken maïs. Smakelijk!
TIP: Voeg nog niet meteen alle kruiden toe. Proef regelmatig en kruid achteraf bij als je dat nog nodig vindt.