Merguez met couscoussalade

25 MIN
2 personen
Merguez met couscoussalade

Merguez zijn pittige worstjes die hun oorsprong vinden in de Noord-Afrikaanse keuken. Daarom passen ze ook perfect bij lekker luchtige couscous.

Ingrediënten

  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 1 tomaat
  • ½ komkommer
  • 1 sjalot
  • 10 g munt
  • ½ citroen
  • ½ potje Griekse yoghurt
  • 2 kl komijn
  • 2 merguezworsten
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  2. Ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Snij de komkommer in fijne blokjes. Snij de sjalot fijn. Snij de munt fijn. Was de citroen, rasp de schil en pers het sap uit.
  3. Meng de yoghurt met de helft van de komijn, de helft van de munt en de zeste van citroen. Kruid met peper en zout.
  4. Meng de couscous met de fijngesneden groenten, de rest van de komijn, de rest van de fijngesneden munt, het citroensap en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verhit de olijfolie in een pan en bak de merguezworsten, 5 minuten aan elke kant. Serveer de couscous met de merguezworsten en het yoghurtsausje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 854.47 kcal
Koolhydraten 67.99 g
waarvan suikers 10.29 g
Vet 45.77 g
waarvan verzadigd 9.88 g
Proteïnen 40.51 g
Vezels 5.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin