Chermoula-scampi's met couscous

25 MIN
2 personen
Chermoula-scampi's met couscous

Chermoula is een saus of marinade uit de Midden-Oosterse keuken. We marineren er scampi's in, die we dan roerbakken. Daarbij komt nog couscous met frisse, krokante groentjes. Een overheerlijke, frisse combinatie!

Ingrediënten

  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 20 g gember
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ citroen
  • 10 g munt
  • 2 kl komijn
  • 16 scampi's
  • 1 tomaat
  • ½ komkommer
  • 1 sjalot
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  2. Schil en rasp de gember en de knoflook. Was en rasp de schil van de citroen. Snij de munt fijn. Doe de gember, knoflook, citroenzeste, de helft van de komijn, de munt, peper en zout in een kom en meng goed. Dit is de chermoula. Dep de scampi's droog en leg ze in de chermoula, schep goed om en laat 10 minuten marineren in de koeling.
  3. Ontpit de tomaat en snij in blokjes. Snij de komkommer in fijne blokjes. Snij de sjalot fijn.
  4. Meng de couscous met de fijngesneden groenten, de rest van de komijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verhit de olijfolie in een antikleefpan. Voeg de scampi's toe en roerbak ze 4 minuten. Pers er wat citroensap boven uit.
  6. Serveer de couscous met de chermoula-scampi's.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 567.63 kcal
Koolhydraten 66.14 g
waarvan suikers 9.85 g
Vet 18.27 g
waarvan verzadigd 2.19 g
Proteïnen 32.31 g
Vezels 5.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin