Harissa-scampi's met couscoussalade en yoghurtdressing

25 MIN
2 personen
Harissa-scampi's met couscoussalade en yoghurtdressing

Heerlijke Marokkaanse smaken in een fris, zomers gerechtje: de scampi's worden gewenteld in een gekruide olie met harissa en knoflook en worden dan gegaard in de oven. Ondertussen maak je lekker luchtige couscous met een frisse yoghurtdressing. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kl harissa
  • 20 scampi's
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 1 tomaat
  • ½ komkommer
  • 1 sjalot
  • 10 g munt
  • ½ citroen
  • ½ potje magere Griekse yoghurt
  • 2 kl komijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Pers de knoflook. Doe de olijfolie in een kom en meng met de geperste knoflook, de harissa en peper en zout. Wentel de scampi's in deze marinade en schep ze in een ovenschaal. Zet 10 à 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  4. Ontpit de tomaat (tomaten) en snij in blokjes. Snij de komkommer in fijne blokjes. Snij de sjalot fijn. Hak de munt fijn. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap uit.
  5. Meng de yoghurt met de helft van de komijn, de helft van de munt en de zeste van citroen. Kruid met peper en zout.
  6. Meng de couscous met de fijngesneden groenten, de rest van de komijn, de rest van de fijngehakte munt, het citroensap en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de couscous met de scampi's en de yoghurtdressing.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 658.74 kcal
Koolhydraten 67.05 g
waarvan suikers 11.61 g
Vet 27.64 g
waarvan verzadigd 4.01 g
Proteïnen 34 g
Vezels 5.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin