Ras el hanout gehaktballetjes in kruidige tomaten-groentensaus met couscous

30 MIN
2 personen
Ras el hanout gehaktballetjes in kruidige tomaten-groentensaus met couscous

Vandaag gaan we op een tripje naar Marokko met deze heerlijke ras el hanout gehaktballetjes in een kruidige tomaten-groentensaus, geserveerd op couscous. Zalige smaken uit de Magreb in een lekker bordje comfort food. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl ras el hanout
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1 kl harissa
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 30 g rozijnen
  • 10 g munt
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de gele paprika in blokjes. Snij de courgette in blokjes.
  2. Doe het gehakt, de knoflook, de ras el hanout, de helft van de ui en een snuf peper en zout in een kom. Meng goed en rol er met vochtige handen gehaktballetjes van, ongeveer 5 per persoon.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom op een matig vuur voor 8 à 9 minuten. Verhoog het vuur op het einde zodat de balletjes een mooi krokant korstje krijgen. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je de gehaktballetjes gebakken hebt. Voeg de rest van de ui toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de gele paprika en courgette toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan de tomatenpassata en harissa (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout.
  5. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op. Doe de couscous samen met de rozijnen in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  6. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat nog 5 minuten doorwarmen.
  7. Hak de munt fijn. Roer de helft door de couscous.
  8. Serveer de couscous met de tomatensaus met de gehaktballetjes. Werk af met de rest van de munt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 871.97 kcal
Koolhydraten 95.41 g
waarvan suikers 34.18 g
Vet 34.59 g
waarvan verzadigd 9.3 g
Proteïnen 41.32 g
Vezels 12.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin