Tajine van kefta en abrikoos met couscous en amandel

30 MIN
2 personen
Tajine van kefta en abrikoos met couscous en amandel

Zin in een heerlijk en toegankelijk Marokkaans gerecht? Probeer deze zalige tajine met kefta - dat zijn kruidige gehaktballetjes - en abrikoos eens! We serveren er couscous en geroosterde amandelschilfers bij. Zo verrassend en smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl ras el hanout
  • 1 blik tomatenblokjes
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 2 el amandelschilfers
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de abrikozen in reepjes.
  2. Doe het gehakt, de helft van de fijngesneden ui, de helft van de knoflook, peper, zout en de helft van de ras el hanout in een kom. Meng door elkaar en vorm er met vochtige handen gehaktballetjes van, ongeveer 5 per persoon.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een stoofpot of tajine (als je er één hebt) en bak de gehaktballetjes rondom aan gedurende 5 minuten. Schep de balletjes uit de pot en voeg de rest van de olijfolie toe. Voeg de wortel en paprika, de rest van de ui en de rest van de knoflook toe en laat 5 minuten stoven, schep regelmatig om. Strooi er dan de rest van de ras el hanout over en kruid met peper en zout. Schep om en voeg de tomatenblokjes en de gedroogde abrikozen toe. Voeg per persoon 50 milliliter water toe. Zet een deksel op de pot en laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  4. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  5. Voeg de gehaktballetjes toe aan de stoofpot en laat nog 5 minuten verdergaren onder deksel.
  6. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en voeg de amandelschilfers toe. Rooster ze tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  7. Hak de bladpeterselie fijn.
  8. Schep de couscous op borden. Schep er de kefta met de tomatensaus over. Overstrooi met de amandelschilfers en de fijngehakte peterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 918.34 kcal
Koolhydraten 92.79 g
waarvan suikers 30.99 g
Vet 39.33 g
waarvan verzadigd 9.65 g
Proteïnen 41.93 g
Vezels 15.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin