Maïspannenkoekjes met salsa en zoete aardappelfrietjes

30 MIN
2 personen
Maïspannenkoekjes met salsa en zoete aardappelfrietjes

Dit gerecht is perfect om iedereen die nog ietwat sceptisch tegenover maïs staat, te converteren in een echte maïsliefhebber!

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 blik maïs, blik
  • 1 rode paprika
  • 2 bio-eieren
  • 30 g gratinkaas
  • 125 g kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ limoen
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el plantaardige olie
  • 4 el bloem
  • 3 el melk
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in frieten. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de zoete aardappelwedges. Besprenkel met de helft van de plantaardige olie en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Laat de maïs uitlekken. Snij de paprika in fijne blokjes. Doe 3/4de van de maïs en de helft van de melk in een hoge beker en mix met een staafmixer.
  3. Meng de bloem met de rest van de melk en de eieren. Klop goed los zodat er geen klonters meer zijn. Meng met de maïspuree. Voeg er de paprika, de rest van de maïs en de geraspte kaas aan toe. Kruid met peper en zout.
  4. Maak een tomatensalsa: snij de kerstomaatjes in vier en snij de rode ui fijn. Snij de bladpeterselie fijn. Pers het sap van de limoen. Meng alles samen en voeg de extra vierge olijfolie toe. Kruid met peper en zout.
  5. Verhit de rest van de plantaardige olie in een antikleefpan en schep hoopjes van het pannenkoekenbeslag in de pan. Laat 3 minuten bakken aan elke kant. Serveer met de tomatensalsa en de zoete aardappelwedges.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 827.11 kcal
Koolhydraten 82.57 g
waarvan suikers 26.95 g
Vet 42.79 g
waarvan verzadigd 8.93 g
Proteïnen 22.19 g
Vezels 9.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin