Maïspannenkoekjes met kerstomatensalsa en feta

25 MIN
2 personen
Maïspannenkoekjes met kerstomatensalsa en feta

Lekker exotische kost, deze originele maïspannenkoekjes met een frisse kerstomatensalsa en feta erbij! Koolhydraatarm en klaar in een wip. Perfect voor een zomerse avond, met een glaasje witte wijn of rosé erbij. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 1 blikje maïs, blik
  • 1 rode paprika
  • 2 bio-eieren
  • 30 g gratinkaas
  • 250 g kerstomaten
  • ½ rode ui
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 100 g feta
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el plantaardige olie
  • 4 el bloem
  • 3 el melk
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Laat de maïs uitlekken. Snij de paprika in fijne blokjes. Doe 3/4de van de maïs en de helft van de melk in een hoge beker en mix met een staafmixer.
  2. Meng de bloem met de rest van de melk en de eieren. Klop goed los zodat er geen klonters meer zijn. Meng met de maïspuree. Voeg er de paprika, de rest van de maïs en de gratinkaas aan toe. Kruid met peper en zout.
  3. Maak een tomatensalsa: snij de kerstomaatjes in vier en snij de aangegeven hoeveelheid rode ui fijn. Snij de koriander fijn. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen. Meng alles samen en voeg de extra vierge olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Verkruimel de feta.
  4. Verhit de plantaardige olie in een antikleefpan en schep hoopjes van het maïsbeslag in de pan. Laat 3 minuten bakken aan elke kant.
  5. Serveer de maïspannenkoekjes met de kerstomatensalsa en de verkruimelde feta.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 673.8 kcal
Koolhydraten 39.74 g
waarvan suikers 14.85 g
Vet 44.77 g
waarvan verzadigd 15.14 g
Proteïnen 25.57 g
Vezels 5.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin