Pasta met gehakt uit de oven

45 MIN
4 personen
Pasta met gehakt uit de oven

Ingrediënten

  • 300 g americain natuur
  • 240 g penne
  • 600 g tomaten, gezeefd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 125 g mozzarella, in plakjes
  • 2 kl plantaardige olie
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 1 kl rozemarijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de pasta gaar.
  3. Stoof de knoflook aan in de olie. Voeg er na 2 minuten de americain aan toe en bak gaar.
  4. Breng de americain op smaak met de oregano, tijm, rozemarijn, peper en zout. Schenk er de gezeefde tomaten over en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 5 minuten pruttelen.
  5. Bedek de bodem van een ovenschaal met net voldoende americain-tomatensaus. Schik hierop de helft van de penne, americain-tomatensaus en mozzarella. Leg opnieuw een laag penne erop en werk af met de resterende saus en mozzarella.
  6. Bak 30 minuten gaar en goudbruin in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 471.89 kcal
Koolhydraten 50.59 g
waarvan suikers 4.16 g
Vet 15.75 g
waarvan verzadigd 5.31 g
Proteïnen 30.06 g
Vezels 4.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin