Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en snij in plakjes.
Kruid de plakken aubergine met peper en zout. Bak aan in een koffielepel olie.
Bak de americain natuur rul in 2 koffielepels olie. Voeg er de ui, knoflook, tomatenstukjes, de gezeefde tomaten en de tomatenpuree toe. Breng op smaak met het kaneelpoeder, de oregano, peper en zout.
Vet een ovenschaal in met de resterende olie en bedek met een laag aardappelplakjes en een laag aubergine. Overgiet met de helft van het tomatenmengsel. Herhaal dit nog een keer.
Smelt de boter in een pan en voeg er de bloem aan toe. Laat al roerend opdrogen en schenk er dan geleidelijk de melk bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel de saus over het gerecht.
Werk af met de mozzarella en bak 50 minuten in de oven.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.