Romige tagliatelle met champignons, rode paprika en geitenkaas

25 MIN
2 personen
Romige tagliatelle met champignons, rode paprika en geitenkaas

Een simpele pasta maar oh zo lekker: romige tagliatelle met een brunoise van champignons en rode paprika, afgewerkt met rucola en geitenkaas. Het snijden van de groentjes vergt iets meer geduld, maar het is het zeker waard!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 50 g rucola
  • 200 g tagliatelle
  • 1 brikje lichte room
  • 100 g geitenkaas
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij ze in kleine blokjes. Snij de paprika in kleine blokjes. Was de rucola en laat uitlekken.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan. Stoof de ui 2 minuten. Voeg de champignonblokjes en de knoflook toe. Kruid met peper en zout en bak ze goudbruin. Schep de champignons met de ui en knoflook uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar in 5-6 minuten. Giet de pasta af.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de antikleefpan. Roerbak de paprikablokjes 5 minuten. Voeg de room, per persoon 1 eetlepel water en de champignonblokjes toe aan de saus. Kruid met peper en zout. Meng de tagliatelle door deze groentesaus.
  5. Serveer de tagliatelle in een diep bord, werk af met de rucola en verbrokkel er de geitenkaas over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 807 kcal
Koolhydraten 81.71 g
waarvan suikers 16.67 g
Vet 39.37 g
waarvan verzadigd 16.31 g
Proteïnen 27.05 g
Vezels 11.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin