Tortellini met champignons en kruidenkaas

20 MIN
2 personen
Tortellini met champignons en kruidenkaas

Een heerlijke herfstige pasta, deze tortellini met kaas, met een heerlijk sausje met krokant gebakken champignons en kruidenkaassaus. Lekker veggie en snel klaar, ideaal voor een drukke weekdag!

Ingrediënten

  • 500 g champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g tortellini met kaas
  • 10 g krulpeterselie
  • 100 g kruidenkaas
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Pers de knoflook.
  2. Smelt de boter in een pan en voeg de champignons en knoflook toe. Bak tot de champignons mooi goudbruin gebakken zijn. Kruid met peper en zout.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortellini beetgaar in 4 minuten. Giet de pasta af maar hou een kop van het kookvocht bij.
  4. Hak de krulpeterselie fijn. Doe de afgegoten tortellini terug in de kookpot en voeg de champignons en de kruidenkaas toe. Roer goed om en voeg eventueel nog wat van het kookvocht van de pasta toe voor een mooie vloeiende saus. Kruid bij met peper en zout indien nodig.
  5. Schep de tortellini in diepe borden, werk af met fijngehakte peterselie en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 644.68 kcal
Koolhydraten 55.06 g
waarvan suikers 1.89 g
Vet 29.37 g
waarvan verzadigd 11.77 g
Proteïnen 36.23 g
Vezels 9.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin