Tagliatelle met spinazie-roomsaus, spek en champignons

20 MIN
2 personen
Tagliatelle met spinazie-roomsaus, spek en champignons

Deze pasta was tijdens onze fotoshoot een echte voltreffer. Zodra het beeld gemaakt was, vloog iedereen op dit smaakbommetje van een tagliatelle. Zo lekker en klaar in een handomdraai. Don't be upsetti and choose this spaghetti.

Ingrediënten

  • 250 gr witte champignons
  • 200 gr spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr gezouten spekblokjes
  • 200 gr fettuccine
  • olie
  • snuifje nootmuskaat
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot lichtgezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Snijd de champignons in 4, grotere exemplaren in 6.
  3. Verhit een scheutje olie in een grote pan en voeg de spinazie handje per handje toe. Laat slinken (houd wat blaadjes apart voor de afwerking). Pers de knoflook erbij en kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper. Voeg ook de roomkaas toe en laat smelten. Mix de spinaziesaus met een blender of mixer tot een gladde saus.
  4. Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan en bak de champignons en het spek op hoog vuur (zie tip). Kook intussen de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  5. Giet de pasta af, maar bewaar een kopje kookvocht. Schep de pasta terug in de pot. Voeg de spinaziesaus en de rest van de spinazie toe en roer om. Voeg eventueel ook een scheutje kookvocht toe. Serveer de pasta en werk af met de spekjes en champignons. Smakelijk!
  6. TIP: Champignons nemen graag wat vet op, ideaal om ze samen met het spek te bakken dus!