Pittige penne met chorizo, spinazie en prei

35 MIN
2 personen
Pittige penne met chorizo, spinazie en prei

We geven deze succesvolle pastaschotel wat extra pit met zelfgemaakte chili-olie en chorizoworst. Spinazie en prei zorgen voor de nodige vitamines!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • chilivlokken (naar smaak)
  • 200 gr penne
  • ½ sjalot
  • 2 stengels prei
  • 100 gr spinazie
  • 300 gr chorizo worst
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Chili-olie: pers de knoflook. Meng met de chilivlokken en 2 el olijfolie per persoon. Zet opzij.
  2. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de penne. Kook in zo'n 8 min. al dente.
  3. Snipper de sjalot fijn. Snijd de prei overlangs in 2 en hak fijn.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit de sjalot glazig in 2-3 min. Voeg vervolgens de prei en de spinazie toe en bak 2-3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Haal vervolgens uit de pan.
  5. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in dezelfde pan. Knijp de worst in kleine balletjes daarin uit: houd 'm met je ene hand vast tussen je vingers, met de andere hand knijp (of trek) je telkens 1 à 2 cm van het einde het gehakt eruit. De balletjes hoeven zeker niet helemaal rond te zijn, lekker artisanaal! Bak de stukjes worst vervolgens op een hoog vuur, tot ze mooi aangekleurd zijn (zie tip).
  6. Voeg de groenten en pasta toe aan de pan van het vlees.
  7. Laat de pasta nog even opwarmen en serveer dan meteen. Werk af met de chili-olie. Smakelijk!
  8. TIP: Voeg gerust al een lepeltje chili-olie toe aan de pan van het vlees.