Linguini met courgette en kikkererwten

20 MIN
4 personen
Linguini met courgette en kikkererwten

Een eenvoudig vegetarisch gerechtje, deze linguini met courgette en kikkererwten. Ideaal voor op donderdag veggiedag!

Ingrediënten

  • 3 courgettes, in halve schijfjes
  • 450 g kikkererwten, uitgelekt, in blik
  • 1 kl rode chilipeper, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 70 g parmezaan, geraspt
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • 500 g linguine

BEREIDING

  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en bewaar 125 ml van het kookvocht.
  2. Bak gedurende 4-5 minuten de courgetteschijfjes zacht in de olijfolie. Breng op smaak met een snuifje zout. Roer regelmatig.
  3. Doe er de kikkererwten bij, samen met de rode peper en knoflook. Laat 2-3 minuten goed doorwarmen.
  4. Meng de pasta met het bewaarde kookvocht en de helft van de Parmezaanse kaas. Vermeng het met de courgette-mengeling en verdeel over de borden. Werk af met de rest van de Parmezaanse kaas.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 859.62 kcal
Koolhydraten 123.06 g
waarvan suikers 16.75 g
Vet 20.67 g
waarvan verzadigd 5.57 g
Proteïnen 38.87 g
Vezels 14.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin