Pasta met verborgen groenten, walnoot en parmezaan

25 MIN
2 personen
Pasta met verborgen groenten, walnoot en parmezaan

Veel groenten eten is noodzakelijk in een gezond voedingspatroon. Maar het is niet altijd even gemakkelijk om elke dag aan je 5 porties te geraken. Daarom hebben we deze pastasaus overladen van de verse groenten, handig en lekker! Ook een ideale manier om wat meer groenten op het bord van je kinderen te smokkelen.

Ingrediënten

  • 200 g tortiglioni
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 3 wortelen
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 30 g walnoten
  • 10 g basilicum
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • 1 el balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortiglioni beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af maar hou een kop van het kookvocht bij.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Was en rasp de courgette en wortelen met een grove rasp.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui 3 minuten. Voeg dan de knoflook, courgette en wortelen toe. Roerbak voor 4 minuten en voeg de Italiaanse kruiden toe. Roerbak nog 1 minuut en voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Verhit nog een antikleefpan zonder vetstof en rooster de walnoten kort. Hak ze grof. Pluk de blaadjes basilicum.
  5. Voeg de suiker, balsamico en peper en zout toe aan de saus, meng goed en laat nog 2 minuten doorwarmen. Roer er de tortiglioni door. Voeg eventueel nog wat kookvocht van de pasta toe voor een vloeiende saus.
  6. Serveer de pasta en werk af met stukjes walnoot, basilicumblaadjes en parmezaanschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 790.01 kcal
Koolhydraten 102.91 g
waarvan suikers 31.9 g
Vet 25.33 g
waarvan verzadigd 5.32 g
Proteïnen 29.95 g
Vezels 15.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin