Spaghetti met tonijn en zwarte olijven

25 MIN
4 personen
Spaghetti met tonijn en zwarte olijven

Een lekkere doordeweekse maaltijd is deze spaghetti met tonijn en zwarte olijven. Heerlijk mediteraans en staat makkelijk en snel op tafel.

Ingrediënten

  • 1 blik tonijn in eigen nat, uitgelekt
  • 500 g spaghetti
  • 100 g zwarte olijven, grof gehakt
  • 1 el kappertje, uitgelekt en in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 2 el limoensap
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el platte peterselie, fijngehakt
  • zwarte peper

BEREIDING

  1. Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking in gezouten water.
  2. Stoof de knoflook aan in de olijfolie. Doe er de kappertjes, de olijven en de peterselie bij. Laat enkele minuten zacht worden.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg het limoensap toe. Kruid bij met zwarte peper.
  4. Verdeel de pasta over de borden en leg hierover de tonijn. Overgiet met de saus en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 402.64 kcal
Koolhydraten 16.11 g
waarvan suikers 4.57 g
Vet 23.39 g
waarvan verzadigd 3.67 g
Proteïnen 31.99 g
Vezels 2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin