Linguine met scampi en venkel

25 MIN
4 personen
Linguine met scampi en venkel

Ingrediënten

  • 500 g linguine
  • 24 scampi's, gepeld en ontdarmd
  • 2 venkel, in reepjes
  • 24 kerstomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 chilipeper, fijngehakt
  • 2 citroen
  • 4 el olijfolie
  • 2 el dille
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm de olie in een pan. Pers er de knoflook in, doe het pepertje en de venkel erbij en fruit kort aan. Voeg de scampi's toe en bak ze kort aan beide kanten.
  3. Doe de kerstomaatjes erbij en laat even meebakken. Rasp de schil van één citroen en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng de scampi's met de pasta en werk af met dille. Serveer met een partje citroen erbij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 766.42 kcal
Koolhydraten 99.54 g
waarvan suikers 7.07 g
Vet 20.45 g
waarvan verzadigd 3.07 g
Proteïnen 41.43 g
Vezels 8.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin