Lasagne soep

30 MIN
4 personen
Lasagne soep

Weer een Tiktok-trend die we oppikten: lasagne soep! Een eenvoudige, snelle versie van lasagne, klaargemaakt in één kookpot. Heerlijk comfort food om zo naar binnen te lepelen. Voor het filmpje van de bereiding, check zeker ons Instagram-kanaal @15gram.be!

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr gemengd gehakt
  • 2 kl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 400 ml tomatenpulp
  • 200 gr lasagnevellen
  • 200 gr spinazie
  • 100 ml (kook)room
  • 100 gr mozzarella, geraspt
  • enkele blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit wat olijfolie in een stoofpot en voeg de ui en knoflook toe. Stoof enkele minuten.
  2. Voeg het gehakt en de Italiaanse kruiden toe. Bak het gehakt rul. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken.
  3. Schenk er 1 liter heet water bij en verkruimel de bouillon. Voeg de tomatenpulp toe. Breek de lasagneblaren in stukken en voeg toe. Kruid met peper en zout en roer om.
  4. Laat 12 min. pruttelen. Roer heel regelmatig om, want anders kleven de lasagnebladeren aan de bodem van de kookpot.
  5. Roer de room door de soep. Roer de spinaziebladeren door de soep tot ze geslonken zijn. Roer vlak voor het serveren 3/4de van de geraspte mozzarella door de soep.
  6. Serveer de soep met extra kaas en blaadjes basilicum. Smakelijk!