Wie Italiaanse week zegt, zegt lasagne. En deze versie is wel heel snel klaar. Door alles in één pot op het vuur te laten pruttelen in plaats van de lasagne in de oven te garen, tover je hem in een wip op tafel.
Ingrediënten
4 romatomaten
1 teentje knoflook
1 sjaloy
2 kl Italiaanse kruiden
300 gr rund-varkengehakt
250 gr witte champignons
200 gr lasagnevellen
100 gr geraspte kaas
1 scheutje olijfolie
1 snuifje suiker
zout en zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Saus: mix de tomaten, knoflook (zie tip), sjalot, Italiaanse kruiden en suiker met een staafmixer tot een gladde saus.
Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan en bak het gehakt rul door het met een vork of spatel in stukken te prakken. Roer niet te veel, zo krijgt het gehakt de kans om krokant te bakken.
Snijd ondertussen de champignons in dunne plakjes. Voeg toe aan het gehakt en bak op hoog vuur tot de champignons bruinen. Kruid met zout en zwarte peper.
Giet de saus in de pan bij de champignons en het gehakt en laat 5 min. pruttelen op zacht vuur.
Breek de lasagnevellen met je handen in hapklare stukken en schik ze in de pan. Voeg 75 ml water per persoon toe. Roer goed door en zet het deksel op de pan. Laat zo 10-15 min. garen op zacht vuur.
Proef van de saus en breng verder op smaak met zout en zwarte peper. Strooi de kaas erover, zet het deksel weer op de pan en laat de kaas smelten.
Controleer of de lasagnevellen gaar zijn en serveer meteen. Smakelijk!
TIP: Omdat we de knoflook rauw mixen, is die nogal sterk van smaak. Niet zo'n knoflookfan? Gebruik dan een halve hoeveelheid.