Lasagne met zalm, courgette en tomatensaus

50 MIN
2 personen
Lasagne met zalm, courgette en tomatensaus

Lasagne is altijd een winnaar. En deze heeft een explosie aan smaken én kleuren. Om de tomatensaus wat zachter te maken, mengen we er wat Griekse yoghurt door. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar is het zeker waard!

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr tomatenpulp
  • 1 courgette
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 150 gr lasagnevellen
  • 300 gr zalmblokjes
  • 50 gr geraspte kaas
  • olijfolie
  • snuifje gedroogde Italiaanse kruiden
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de wortel in kleine blokjes van 0,5 cm (schillen hoeft niet). Snipper de ui fijn en pers de knoflook.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een pot op hoog vuur. Stoof de wortel, ui en knoflook aan. Kruid met de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper. Voeg vervolgens de tomatenpulp en een scheutje water toe, zet het vuur zachter en laat rustig pruttelen.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C en laat een grillpan goed heet worden.
  4. Snijd de courgette in schijfjes van 0,5 cm dik. Marineer met een scheutje olijfolie, de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper. Gril in de pan tot er mooie lijnen instaan.
  5. Schep de yoghurt door de tomatensaus (zie tip).
  6. Schep een klein beetje tomatensaus op de bodem van een ovenschaal. Schik afwisselend de lasagnevellen, zalm, courgette en tomatensaus in laagjes. Eindig met een laagje tomatensaus en werk af met de geraspte kaas.
  7. Schuif de lasagne 25-30 min. in de oven, tot de lasagnevellen zacht zijn. Smakelijk!
  8. TIP: Schep de yoghurt erdoor voor een romige saus met een frisse toets, maar laat niet opnieuw koken.