Gevulde aubergine met gehakt

45 MIN
4 personen
Gevulde aubergine met gehakt

Lekkere gevulde aubergines met een Midden-Oosters tintje. Serveer met (Turks) brood of couscous.

Ingrediënten

  • 500 g gehakt
  • 4 aubergines, of 2 grotere
  • 2 lente-uitjes
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 75 g mozzarella, geraspt
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el peterselie, gehakt
  • 1 el basilicum, gehakt
  • 1 el oregano
  • olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Halveer de aubergines overlangs en hol ze uit tot op 1 à 2 cm van de rand. Hak het vruchtvlees fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Spoel en droog de tomaten, snij ze in blokjes.
  3. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit ze glazig in olijfolie. Voeg het auberginevruchtvlees en de tomatenblokjes toe. Laat zachtjes stoven. Kruid met peper en zout.
  4. Bak in een andere pan het gehakt rul in wat olijfolie. Meng er de tomatenpuree door. Voeg peterselie, basilicum en oregano toe. Kruid met peper en zout. Meng het auberginemengsel met het gehakt.
  5. Vul de aubergines met het mengsel en bestrooi met geraspte kaas. Leg ze in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en zet 25 tot 30 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 476.29 kcal
Koolhydraten 16.92 g
waarvan suikers 6.52 g
Vet 30.34 g
waarvan verzadigd 12.59 g
Proteïnen 30.9 g
Vezels 9.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin