Lamscurry

80 MIN
4 personen
Lamscurry

Ingrediënten

  • 1 kg lamsschouder, in stukjes
  • 500 g zoete aardappelen
  • 2 groene pepers, fijngehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 5 cm gember, geraspt
  • 1 ananas, in blokjes
  • 300 ml kokosmelk
  • 300 ml vleesbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 2 el madraskerrie
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 kl komijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de ui, de knoflook, de gember en de pepertjes aan in olijfolie. Bestrooi met komijn, korianderpoeder en kerrie. Roer om.
  2. Kruid het lamsvlees naar smaak met peper en zout. Doe het mee in de pan en bak al roerend 5 minuten op een hoog vuur. Blus met de bouillon en de kokosmelk en meng door elkaar. Laat 1 uur afgedekt pruttelen tegen de kook aan.
  3. Kook ondertussen de aardappelen 15 minuten in gezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snijd ze in blokjes en voeg toe aan het vlees.
  4. Voeg de ananas bij het vlees. Laat nog even goed doorwarmen en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 942.69 kcal
Koolhydraten 66.76 g
waarvan suikers 30.6 g
Vet 49.43 g
waarvan verzadigd 25.69 g
Proteïnen 54.84 g
Vezels 8.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin