Exotische balletjes met mango-tomatensaus

50 MIN
4 personen
Exotische balletjes met mango-tomatensaus

Ingrediënten

    Voor de gehaktballetjes

  • 750 g varkensgehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngesnipperd
  • 2 kl paprikapoeder
  • 2 el amandelpoeder
  • 2 kl currypoeder
  • ½ kl gemberpoeder
  • peper en zout
  • Voor de saus

  • 250 g mango's, in blokjes
  • 5 wortelen, in blokjes
  • 2 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el bruine suiker
  • 300 ml groentebouillon
  • 2 cm gember, in staafjes
  • 1 mespunt cayennepeper

BEREIDING

  1. Doe het gehakt in een grote kom en voeg de ui, de peterselie, het ei, het amandel-, het curry-, het gember-, en het paprikapoeder toe. Meng goed en kruid af met peper en zout. Rol van het gehaktmengsel kleine balletjes.
  2. Bak de gehaktballetjes goudbruin in een grote pan met de olijfolie. Voeg de tomatenpuree, de bouillon, de suiker, de tomaten, de worteltjes, de mangoblokjes en de gember er aan toe. Kruid naar smaak met cayennepeper, peper en zout.
  3. Laat 30 minuten sudderen en dien warm op.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 678.74 kcal
Koolhydraten 30.98 g
waarvan suikers 23.46 g
Vet 41.79 g
waarvan verzadigd 12.5 g
Proteïnen 43.34 g
Vezels 8.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin