Thaise salade met biefstuk en peper-currydressing

20 MIN
4 personen
Thaise salade met biefstuk en peper-currydressing

East meets west in deze verrassende salade met mooi rosé gebakken biefstuk, frisse groentjes en een Thaise curry-pepersaus.

Ingrediënten

  • 500 g biefstuk
  • 100 g gemengde sla
  • tomaat, ontveld en in blokjes
  • komkommer, in schijfjes
  • 1 wortel, geraspt
  • chilipeper, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 1 el currypasta
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 el vissaus
  • 1 el limoensap
  • 1 el olijfolie
  • 3 el blonde suiker
  • 2 el koriander, fijngehakt
  • 1 el peperbol, geplet

BEREIDING

  1. Warm de grillplaat voor. Bestrijk ze met olijfolie en bak hierop de biefstuk aan beide kanten 3 minuten. Snijd nadien in dunne plakjes.
  2. Meng ondertussen de sla in een grote kom met de tomaten, wortel, komkommer, rode peper en koriander. Verdeel de salade over de borden. Leg op elk bord enkele sneetjes biefstuk.
  3. Doe voor de dressing de peperkorrels samen met de currypasta, kokosmelk, vissaus, suiker en het limoensap in een sauspannetje. Breng aan de kook zodat de saus indikt naar de gewenste dikte. Schenk dit over de salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 432.62 kcal
Koolhydraten 22.38 g
waarvan suikers 15.86 g
Vet 22.56 g
waarvan verzadigd 13.02 g
Proteïnen 33.82 g
Vezels 4.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin