Curry met kip en aardappel in kokosmelk

30 MIN
4 personen
Curry met kip en aardappel in kokosmelk

Deze eenvoudige curry met reepjes gebakken kip, aardappelen en bloemkool, in romige kokosmelk is ideaal als snelle hap door de week.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet, in blokjes
  • 4 aardappelen, in grote stukken, vastkokend
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes koriander
  • 1 el kerriepoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  2. Blancheer de bloemkool in gezouten water. Giet af.
  3. Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze bruin in olijfolie. Doe er, als de kip bijna gaar is, de bloemkool bij. Verlaag het vuur en schenk er de kokosmelk en kerrie bij. Laat sudderen.
  4. Doe er op het einde de gare aardappelstukken bij en roer om.
  5. Werk af met takjes koriander en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 471.61 kcal
Koolhydraten 16.12 g
waarvan suikers 4 g
Vet 25.58 g
waarvan verzadigd 15.3 g
Proteïnen 42.32 g
Vezels 5.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin