Met Pasen is Dagen Zonder Vlees gedaan, en dan mag je jezelf wel eens verwennen met een heerlijk stukje vlees. Lamsvlees is ideaal! Lekker feestelijk, perfect op smaak nu en supermals. Grillen, braden, in een stoofpotje of in een curry, het kan allemaal! Wij zetten onze 10 favoriete gerechten met lam op een rijtje.

1. Lamsspiesjes met munt dipsaus


Deze pittig gekruide lamsspiesjes zijn ideaal als aperitiefhapje met de feestdagen. Een Griekse specialiteit waar een dipsaus van munt perfect bij past.

Lekkere spiesjes van lam met een dipsaus van munt

2. Lamskoteletjes met puree van doperwtjes


Deze lamskoteletten zijn heerlijk op smaak gebracht met een tapenade van zwarte olijven. Lekker en eenvoudig met een puree van doperwtjes erbij.

Heerlijke lamskoteletjes met een puree van doperwtjes

3. Lamsfilet met kerstomaatjes


Een van de lekkerste stukjes van het lam is de lamsfilet. Geserveerd met geroosterde kerstomaatjes is dit een eenvoudig maar toch feestelijk gerechtje.

Een sappige lamsfilet met geroosterde kerstomaatjes

4. Lamsspiesjes met groentecouscous


Deze spicy lamsspiesjes zijn heerlijk gemarineerd in harissa. In combinatie met de frisse groentecouscous is dit lekker en gezond.

Lamsspiesjes met groentecouscous

5. Lamsfilet in een krokant jasje


Een echte maaltijd om mee te pronken is deze lamsfilet met tapenade en champignons in een krokant bladerdeegjasje. Heerlijk met een groentetorentje en ovenfrietjes.

Lamsfilet in een krokant jasje

6. Lamsstoofpotje met doperwtjes


Een lekker stoofpotje voor in de lente is dit lamsstoofpotje met doperwtjes. Heerlijk traag gegaard zodat het vlees extra mals is.

Een heerlijk gegaard lamsstoofpotje met doperwtjes

7. Geroosterde lamsschouder met sinaasappel en hasselbackaardappelen


Een echte ‘piece de résistance’, deze geroosterde lamsschouder met sinaasappel en hasselbackaardappelen. Een feestelijk hoofdgerecht!

Lekker geroosterde lamsschouder met sinaasappel en hasselbackaardappelen

8. Lamscurry


Lamsschouder is heerlijk in een Oosterse curry, en wordt traag gegaard in de kokosmelk. Lekker gekruid en met veel groentjes, genieten!

Een oosterse curry met lam

9. Gegrild lamsvlees met worteltjes en aardappelen


Gegrild is lamsvlees heerlijk van smaak en lekker mals. Met lekkere aardappeltjes met rozemarijn en worteltjes in de oven is dit een puur en eenvoudig gerecht.

Gegrild lamsvlees met worteltjes en aardappelen

10. Lamskoteletjes met warme salade van sjalot, olijven en tomaat


Een Zuiders feestelijk bommetje! Heerlijke lamskoteletjes met een warme salade van sjalotjes, olijven en smaakvolle tomaatjes.