Kruidig auberginestoofpotje met zilvervliesrijst

40 MIN
2 personen
Kruidig auberginestoofpotje met zilvervliesrijst

Neuzen richting het Midden Oosten met dit originele maar o zo smaakvolle kruidige auberginestoofpotje met voedzame zilvervliesrijst erbij. Serveer met een schepje Griekse yoghurt en koriander en smullen maar!

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 kl komijn
  • 1 kl baharat
  • 150 g zilvervliesrijst
  • 10 g koriander
  • ½ potje magere Griekse yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • ¼ kl cayennepeper
  • 1 kl balsamico
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Prik de aubergines rondom in met een mesje (tot in de kern) en leg ze op het ovenrooster. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Keer ze af en toe om.
  2. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de tomaten in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een stoofpot of grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de blokjes tomaat, de paprikablokjes, de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), per persoon 3 eetlepels water, komijn, baharat en suiker toe. Roer goed om en laat stoven op een zacht vuur.
  4. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en voeg de rijst en een snufje zout toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 20-25 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  5. Pluk de blaadjes koriander.
  6. Haal de aubergines uit de oven. Laat ze even afkoelen en schep dan het vruchtvlees uit de schil. Hak grof en voeg toe aan de stoofpot. Kruid met peper en zout. Laat nog 5 minuten zachtjes stoven, voeg eventueel een eetlepel water toe als het te droog wordt. Voeg de balsamico toe.
  7. Serveer het stoofpotje met de zilvervliesrijst, een schep Griekse yoghurt en de korianderblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 645.23 kcal
Koolhydraten 92.06 g
waarvan suikers 23.85 g
Vet 19.67 g
waarvan verzadigd 3.28 g
Proteïnen 16.29 g
Vezels 17.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin