Geroosterde aubergine met mozzarella, citroen en couscous

35 MIN
2 personen
Geroosterde aubergine met mozzarella, citroen en couscous

Geroosterde aubergine met lekker smeuïge mozzarella, een pikante toets van de chilipepers, een friszure citroendressing en lekker vullende couscous. Een heerlijke vegetarische ovenschotel voor aubergine-lovers!

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 1 sjalot
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ citroen
  • 1 rode chilipeper
  • 125 g mozzarella
  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij het steeltje en het uiteinde weg van de aubergines en snij ze overlangs in twee. Snij de helften dan in lange repen. Schik de repen aubergine in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  3. Snij de sjalot heel fijn en snij de bladpeterselie fijn. Meng de sjalot en de helft van de bladpeterselie door de couscous. Kruid met peper en zout.
  4. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Snij de rode chilipeper overlangs in twee, schraap er de zaadjes uit met een koffielepel en snij dan in hele fijne blokjes. Meng de extra vierge olijfolie met het citroensap, de zeste, de rode chilipeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) en peper en zout. Scheur de mozzarella in stukjes.
  5. Wanneer de aubergines gaar zijn, haal je ze uit de oven en leg er de gescheurde stukjes mozzarella bij. Overgiet met de dressing en werk af met de rest van de peterselie. Serveer samen met de couscous.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 745.95 kcal
Koolhydraten 62.63 g
waarvan suikers 6.34 g
Vet 42.63 g
waarvan verzadigd 11.87 g
Proteïnen 23.75 g
Vezels 11.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin