Tomaten-aubergine stoofpotje met feta

35 MIN
2 personen
Tomaten-aubergine stoofpotje met feta

We haalden onze inspiratie voor dit verrassende vegetarische gerecht uit de Marokkaanse keuken. 'Zaalouk' is een overheerlijke dipsaus op basis van aubergine en tomaat. We maken er een volwaardig gerecht van met feta en pitabroodjes erbij. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 kl komijn
  • 1 kl paprikapoeder
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g feta
  • 4 pitabroodjes
  • 2 el olijfolie
  • ¼ kl cayennepeper
  • 1 kl balsamico
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Prik de aubergines rondom in met een vork en leg ze op het ovenrooster. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Keer ze af en toe om.
  2. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de tomaten in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een stoofpot of grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de blokjes tomaat, de paprikablokjes, de tomatenpuree, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), per persoon 1 eetlepel water, komijn, paprikapoeder en suiker toe. Roer goed om en laat stoven op een zacht vuur.
  4. Snij de bladpeterselie fijn en verkruimel de feta.
  5. Haal de aubergines uit de oven. Laat ze even afkoelen en schep dan het vruchtvlees uit de schil. Hak grof en voeg toe aan de stoofpot. Kruid met peper en zout. Laat nog 5 minuten zachtjes stoven en voeg dan de balsamico toe.
  6. Verwarm de pitabroodjes in een toaster of in een antikleefpan zonder vetstof.
  7. Strooi de feta en fijngesneden peterselie over de stoofpot en serveer met de pitabroodjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 848.03 kcal
Koolhydraten 104.92 g
waarvan suikers 25.02 g
Vet 30.75 g
waarvan verzadigd 10.64 g
Proteïnen 29.36 g
Vezels 18.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin