Aubergine en kikkererwten tajine

30 MIN
2 personen
Aubergine en kikkererwten tajine

Dit is vegetarische keuken op zijn best! Met heerlijk gebakken plakjes goudgekleurde aubergine, voedzame kikkererwten en couscous.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 el komijn
  • 1 el ras el hanout
  • 1 groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 10 g koriander
  • ½ citroen
  • ½ potje Griekse yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de aubergine in fijne plakjes. Snij de tomaten in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken.
  2. Zet een grote antikleefpan (of een tajine, als je er één hebt) op het vuur en verwarm de helft van de olijfolie. Stoof de ui en knoflook aan voor 2 minuten. Voeg de plakjes aubergine toe en bak goudgeel aan beide kanten. Je zal eventueel een extra eetlepel olijfolie moeten toevoegen om de aubergineschijfjes te bakken.
  3. Voeg de komijn en ras el hanout toe en schep om. Voeg dan de tomatenblokjes, de kikkererwten en een scheutje water toe. Verkruimel er de helft van de bouillon over. Kruid met peper en zout en roer om. Zet een deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes garen.
  4. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de rest van de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  5. Pluk de blaadjes koriander en hak fijn. Pers het sap van de citroen. Doe de couscous in kommetjes en schep daarover de aubergine en kikkererwten tajine. Werk af met een lepel Griekse yoghurt, de fijngehakte koriander en druppel er wat citroensap over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 794.79 kcal
Koolhydraten 101.1 g
waarvan suikers 13.31 g
Vet 24.68 g
waarvan verzadigd 3.47 g
Proteïnen 31.83 g
Vezels 22.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin