Krokant gebakken kruidig gehakt met noedels en salade

15 MIN
2 personen
Krokant gebakken kruidig gehakt met noedels en salade

Licht, geurig, smaakvol en snel klaar? Daarvoor moet je in de Aziatische keuken zijn! Een heerlijk snel gerecht met krokant gebakken kruidig gehakt, eiernoedels en een frisse knapperige salade met een hemelse dressing. Klaar in 15 minuten, wat een topper!

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • ½ rode chilipeper
  • 150 g eiernoedels
  • ½ limoen
  • 2 sticks honing
  • 2 el sojasaus
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 lente-uitjes
  • 1 wortel
  • 2 little gems
  • 1 el arachideolie
  • zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet, grove rasp en een pan klaar.
  2. Pers de knoflook, schil en rasp de gember. Meng in een kommetje. Halveer de rode chilipeper, verwijder de zaadjes met een koffielepel en snij in fijne halve ringetjes.
  3. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de eiernoedels en een snuf zout toe. Kook gaar in 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  4. Pers het sap van de limoen. Meng met de helft van het gember-knoflookmengsel, de helft van de honing, de sojasaus en de rode chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Dit is de dressing.
  5. Verhit de arachideolie in de pan en voeg het gehakt en de rest van het gember-knoflookmengsel toe. Roerbak 2 minuten op hoog vuur en voeg de rest van de honing toe. Roerbak nog 3 minuten tot het gehakt mooi krokant gebakken is.
  6. Snij ondertussen de lente-uitjes in ringen. Schil de wortel en rasp met een grove rasp. Maak de blaadjes los van de little gems.
  7. Schik de little gem, wortel en de noedels op de borden en verdeel er de dressing over. Schep er het krokant gebakken gehakt bij. Werk af met de lente-ui en serveer.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 29 april.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 25 april om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 702.87 kcal
Koolhydraten 76.39 g
waarvan suikers 14.91 g
Vet 26.56 g
waarvan verzadigd 8.22 g
Proteïnen 39.17 g
Vezels 3.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin