Bibimbap met kip

20 MIN
4 personen
Bibimbap met kip

Bibimbap is het nationale gerecht uit Korea, het wil zoveel zeggen als 'gemixte rijst'. Mix alle kip, groentjes en rijst voor je begint met eten. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 250 g kippengehakt
  • 300 g basmatirijst
  • 200 g spinazie
  • 2 wortelen
  • 100 g shiitake paddenstoelen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 100 g sojascheuten
  • 4 eieren
  • 1 vel nori
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 kl suiker
  • 6 kl arachideolie
  • Voor de saus

  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el rode currypasta, Koreaanse gochujang
  • 1 el sesamolie
  • 1 el suiker
  • 1 el water
  • 1 el sesamzaad, geroosterd
  • 1 kl rijstazijn

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Doe de sojasaus, sesamolie, suiker en geperste knoflook in een kommetje en meng tot een marinade. Voeg het kippengehakt erbij, meng goed en laat 30 minuten marineren in de koeling.
  2. Kook of stoom de rijst gaar.
  3. Meng alle ingrediënten voor de saus en zet nog even opzij.
  4. Snij de wortelen in fijne staafjes. Snij de shiitakes in plakjes. Verhit een koffielepel arachideolie in een wok en roerbak de spinazie kort. Schep uit de wok en houd warm onder aluminiumfolie. Doe hetzelfde voor de sojascheuten, de shiitakes en de wortelen. Houd alle ingrediënten mooi gescheiden.
  5. Bak van de eitjes 4 spiegeleitjes in de rest van de arachideolie. Bak tenslotte ook het gemarineerde gehakt gaar.
  6. Verdeel de rijst over kommetjes en leg er de groenten en het gebakken gehakt op. Besprenkel met wat van de saus. Schik er het spiegelei op en snij de nori in fijne reepjes. Strooi over het ei. Serveer met de rest van de saus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 655.34 kcal
Koolhydraten 71.61 g
waarvan suikers 9.96 g
Vet 26.88 g
waarvan verzadigd 5.23 g
Proteïnen 29.54 g
Vezels 5.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin