Pittige Thaise soep met tijgergarnalen en citroengras

25 MIN
4 personen
Pittige Thaise soep met tijgergarnalen en citroengras

Probeer deze heerlijke pittige Thaise bouillon, bomvol smaak. Met o.a.a lekker grote tijgergarnalen, fris citroengras en chili. Een heerlijk Thais soepje!

Ingrediënten

  • 350 g tijgergarnalen, gepeld en ontdarmd
  • 300 g champignons
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 2 chilipepers, fijngehakt
  • 2 stengels citroengras, gehalveerd en geplet
  • 1 el limoenzeste
  • 3 el limoensap
  • 1½ l visbouillon
  • 4 el vissaus
  • 6 takjes koriander, fijngehakt
  • ½ kl zwarte peper, versgemalen

BEREIDING

  1. Breng de bouillon aan de kook samen met het citroengras. Laat het citroengras 10 minuten trekken en schep het er dan uit.
  2. Voeg de limoenzeste, de fijngehakte pepertjes, de vissaus en het limoensap toe. Doe er daarna ook de garnalen, champignons en lente-uitjes bij. Kruid af met versgemalen peper. Laat de soep 1 minuut afgedekt koken op een zacht vuurtje.
  3. Laat even rusten en roer er na 5 minuten de koriander door. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 146.51 kcal
Koolhydraten 6.01 g
waarvan suikers 3.59 g
Vet 4.07 g
waarvan verzadigd 1.59 g
Proteïnen 21.21 g
Vezels 3.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin