Komkommerstoemp met lamsspiesjes

45 MIN
4 personen
Komkommerstoemp met lamsspiesjes

Deze frisse komkommerstoemp past verrassend goed bij kruidige Midden-Oosterse lamsspiesjes. Serveer eventueel met een yoghurt-looksausje.

Ingrediënten

  • 450 g lamsgehakt
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 1 komkommer
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 60 g broodkruim
  • 1 ei
  • 100 ml room
  • 1 handvol bieslook, gesneden
  • 3 el munt, fijngehakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 2 takjes rozemarijn, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen in gezouten water. Giet af en pureer met een stamper.
  2. Snijd drie vierde van de komkommer in kleine blokjes en de rest in schijfjes voor de afwerking.
  3. Voeg de room, de komkommerblokjes en de bieslook bij de aardappelen en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Doe het gehakt in een mengkom en strooi er het broodkruim over. Doe er het ei, de knoflook, de ui, de munt, de peterselie en de rozemarijn bij. Kruid met peper en zout.
  5. Rol het gehakt op in kleine worstjes en steek ze op een spiesje. Grill ze goudbruin.
  6. Schep wat puree op een bord en werk af met schijfjes komkommer. Serveer met de spiesjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 644.17 kcal
Koolhydraten 66.07 g
waarvan suikers 9.87 g
Vet 25.95 g
waarvan verzadigd 12.11 g
Proteïnen 32.33 g
Vezels 9.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin