Moussaka

65 MIN
4 personen
Moussaka

Een originele en lichte versie van Griekse moussaka. Met kruidig lamsgehakt, aubergines en een laagje krokante aardappelen bovenaan. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 400 g lamsgehakt
  • 6 aardappelen, geschild en in plakjes
  • 2 aubergines, in fijne plakjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • 2 eieren
  • 200 ml kippenbouillon
  • 2 el melk
  • 2 el olijfolie, + extra om in te vetten
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 kl paprikapoeder
  • grof zout
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Bestrooi de aubergines met grof zout en laat ze 10 minuten uitlekken in een vergiet. Spoel het zout weg. Dep ze goed droog. Haal ze door de bloem. Bak ze aan beide kanten lichtbruin in de helft van de olijfolie.
  3. Kook de aardappelen 5 minuten in gezouten water. Giet ze af en doe terug in de pot, laat ze kort opdrogen op het vuur.
  4. Meng de knoflook met het gehakt. Kruid met oregano, paprikapoeder, peper en zout. Bak het gehakt bruin in de rest van de olijfolie.
  5. Bestrijk een diepe ovenschaal met olijfolie. Vul ze met laagjes aardappel, aubergine en gehakt. Begin en eindig met aardappelen.
  6. Roer de tomatenpuree los in de bouillon. Klop de eieren los met de melk, peper en zout. Lepel eerst de eieren en vervolgens de bouillon over het bovenste laagje aardappelen.
  7. Zet 30 minuten in de oven, of tot de eieren gestold zijn.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 465.76 kcal
Koolhydraten 31.5 g
waarvan suikers 3.89 g
Vet 23.99 g
waarvan verzadigd 7.81 g
Proteïnen 28.13 g
Vezels 7.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin