Lamsballetjes met worteltjes en muntsaus

40 MIN
2 personen
Lamsballetjes met worteltjes en muntsaus

Lamsvlees en munt zijn een gekende en altijd geslaagde combinatie. Maak eens gehaktballetjes van lamsgehakt en serveer ze met een frisse muntsaus.

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook
  • 5 g rozemarijn
  • 300 g aardappelen
  • 20 g panko
  • 300 g lamsgehakt
  • 300 g wortelen
  • 2 el honing
  • 10 g munt
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl plantaardige olie
  • 1 el boter
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Pers de teentjes knoflook. Hak de rozemarijnblaadjes fijn.
  3. Snij de aardappelen in schijfjes van ongeveer 1 cm. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Kruid met zout, peper en de helft van de fijngehakte rozemarijnblaadjes. Zet de bakplaat in de oven voor 20-25 minuten tot de aardappelen gekleurd en gaar zijn.
  4. Voeg ondertussen de knoflook, panko en de resterende fijngehakte rozemarijnblaadjes bij het lamsgehakt. Kruid met peper en zout. Rol er balletjes van en zet nog even in de koelkast.
  5. Schil en snij het begin en het uiteinde van de wortel er af. Doe de wortelen in een kleine pot met 50 milliliter water, voeg de helft van de honing, een snufje zout en 1 eetlepel boter toe. Zet het even op een hoog vuur tot het water kookt, verlaag dan de temperatuur, zet er een deksel op en laat zachtjes koken voor 10 minuten of tot de wortelen gaar zijn.
  6. Verwarm een pan met 1 koffielepel plantaardige olie op een hoog vuur. Voeg de gehaktballen toe eens het warm genoeg is en bak aan voor 4 minuten, draai regelmatig om zodat ze overal even bruin zien. Verlaag de temperatuur, bedek en laat 5-8 minuten bakken tot ze gaar zijn.
  7. Voor de muntsaus, meng de resterende honing, 1 eetlepel wijnazijn, 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel water. Hak de munt fijn en voeg toe. Kruid met peper en zout en meng goed. Serveer de muntsaus bij de lamsballetjes, de wortelen en de aardappelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 785.23 kcal
Koolhydraten 56.15 g
waarvan suikers 24.93 g
Vet 45.34 g
waarvan verzadigd 16.26 g
Proteïnen 34.94 g
Vezels 8.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin