Smelt de boter voor de béchamelsaus. Voeg er al roerend de bloem bij. Als het begint te kleuren, schenk er al roerend de melk bij, zodat alle klontjes weg zijn. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat 10 minuten koken. Laat afkoelen.
Doe de tomatenblokjes samen met de tomatenpuree in een pot en warm op. Kruid met peper en zout en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
Bak de schijfjes aubergine en courgette knapperig in olijfolie.
Stoof de knoflook en de sjalot aan in een pan. Bak hiermee het gehakt rul. Meng er de tomatensaus door en laat 10 minuten samen sudderen.
Leg de aubergine en courgette onderaan in een ingevette ovenschaal. Lepel daarover het gehakt. Leg er opnieuw aubergine en courgette op en vervolgens het gehakt. Herhaal dit tot de ovenschaal vol is. Werk af met een laag van de béchamelsaus en geraspte kaas.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.