In de zomermaanden durft men wel eens zeggen dat het 'komkommertijd' is: er gebeurt weinig, iedereen is op vakantie,... Wij vinden het de ideale gelegenheid om één van onze favoriete zomerse groenten eens in de kijker te zetten: 6 toppertjes met komkommer. Heerlijk bij een gin tonic met een schijfje komkommer in!


  1. Thaise komkommersalade met garnalen
Thaise komkommersalade met garnalen

De Thaise keuken is meer dan curries alleen: ontdek deze superfrisse komkommersalade, met garnalen, kokos en een spicy dressing. Een zalige lunch!


  1. Komkommersoep met ham
Komkommersoep met ham

Komkommer, het is niet de eerste groente waar we aan denken als we soep maken, maar het werkt verrassend goed, zeker in combinatie met rauwe ham!


  1. Komkommerstoemp met lamsspiesjes
Komkommerstoemp met lamsspiesjes

Deze frisse komkommerstoemp past verrassend goed bij kruidige Midden-Oosterse lamsspiesjes. Serveer met een yoghurt-looksausje.


  1. Griekse salade met komkommerslierten
Griekse salade met komkommerslierten

Een Griekse salade is heerlijk verfrissend met feta, paprika en olijven. De komkommerslierten geven een leuke twist aan deze klassieker. Haal je spiraalsnijder nog maar eens boven!


  1. Zalmburger met komkommersalade
Zalmburger met komkommersalade

Wie zegt dat hamburgers ongezond zijn? Deze zalmburgers met lichte dressing, rode biet en komkommer zijn een verrassend lichte variatie!


  1. Gepekelde komkommer met roze peper
Gepekelde komkommer

Komen de komkommers even je oren uit? Maak ze in met roze peper, zodat je er de komende maanden ook nog van kan genieten.