Komkommersoep met ham

25 MIN
4 personen
Komkommersoep met ham

Komkommer, het is niet de eerste groente waar we aan denken als we soep maken, maar het werkt verrassend goed, zeker in combinatie met rauwe ham!

Ingrediënten

  • 8 plakjes rauwe ham, in reepjes
  • 1 komkommer, in fijne plakjes
  • 1 komkommer, ontpit en in blokjes
  • 1 bussel waterkers
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 l kippenbouillon
  • 100 ml room
  • 1 kl olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit een koffielepel olijfolie in de pan en fruit de sjalotjes met de knoflook. Doe er de komkommerblokjes bij en laat meebakken.
  2. Blus na enkele minuten de groenten met de kippenbouillon. Dek af en laat 15 minuten zacht koken.
  3. Pureer de soep met een staafmixer. Schenk de room erbij en roer goed om. Breng opnieuw aan de kook en kruid af met peper en zout.
  4. Verdeel de soep over 4 kommen. Werk af met de plakjes komkommer, reepjes ham en de waterkers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 233.52 kcal
Koolhydraten 8.17 g
waarvan suikers 5.47 g
Vet 17.03 g
waarvan verzadigd 7.7 g
Proteïnen 12.43 g
Vezels 2.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin