Zomerse salade met mango, komkommer en gegrilde varkensmedaillons

20 MIN
4 personen
Zomerse salade met mango, komkommer en gegrilde varkensmedaillons

Een zomers gerechtje met gegrild varkensvlees met daarbij een salade van mango, komkommer en granaatappel, afgewerkt met een mayonaisedressing.

Ingrediënten

  • 4 varkensmedaillons
  • 1 mango, geschild en in partjes
  • 2 komkommers, in stukjes
  • 1 sjalot, in ringen
  • 1 granaatappel
  • 60 g mayonaise
  • 1 el wijnazijn
  • 3 el olijfolie, en extra voor de grill
  • 1 el tijmblaadje
  • 1 kl paprikapoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Haal de pitjes uit de granaatappel en bewaar ze voor later.
  2. Meng in een kom de mayonaise met het paprikapoeder, peper en zout.
  3. Bestrijk de varkensmedaillons met 1 eetlepel olijfolie. Grill ze aan beide kanten op een hete grillplaat en bak ze goudbruin. Ongeveer 12 minuten per kant.
  4. Doe ondertussen de mango samen met de komkommer, de sjalot, de granaatappelpitjes, de wijnazijn en twee eetlepels olijfolie in een grote kom. Kruid naar smaak af met peper en zout.
  5. Leg op elk bord een gegrilde varkensmedaillon en serveer met de salade en de mayonaise-dressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 780.85 kcal
Koolhydraten 20.93 g
waarvan suikers 14.47 g
Vet 34.38 g
waarvan verzadigd 7.16 g
Proteïnen 97 g
Vezels 4.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin