Meloensalade met prosciutto en mozzarella

10 MIN
4 personen
Meloensalade met prosciutto en mozzarella

Meloen en Italiaanse ham, a match made in heaven! Maak een superdeluxe versie met mozzarella en krokante pijnboompitjes erbij. De zomer op je bord!

Ingrediënten

  • 100 g prosciutto
  • ½ cantaloupe, in partjes
  • 250 g mozzarella, in stukjes
  • 30 g pijnboompitten, geroosterd
  • 1 el wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 handvol munt, afgeritst
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng in een kom de olijfolie met het wijnazijn. Kruid met peper en zout.
  2. Verdeel de meloen, prosciutto en mozzarella over 4 borden. Besprenkel met de vinaigrette en werk af met de pijnboompitten en muntblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 322.95 kcal
Koolhydraten 4.41 g
waarvan suikers 3.39 g
Vet 25.81 g
waarvan verzadigd 10.25 g
Proteïnen 18.66 g
Vezels 0.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin