Aspergerolletjes met hollandaise

25 MIN
4 personen
Aspergerolletjes met hollandaise

Voor een makkelijke lunch of voorgerechtje in de lente zijn asperges een gezonde keuze. Deze lekkere rolletjes met ham en een hollandaise-saus zijn heerlijk!

Ingrediënten

  • 8 plakjes rauwe ham
  • 12 witte asperges, geschild en gehalveerd
  • 1 el kervelblaadje, grof gehakt
  • Voor de Hollandaise

  • 2 eidooiers
  • 100 ml boter, gesmolten
  • 2 el citroensap
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de asperges beetgaar in gezouten water. Laat opdrogen op een keukenhanddoek.
  2. Rol de stukken asperge per drie op in een plakje ham. Verdeel de rolletjes over de borden.
  3. Klop voor de Hollandaise de eidooiers met het citroensap en een eetlepel koud water in een pannetje los. Zet het pannetje in een kom warm water en klop stevig op tot de saus zich schuimig begint te binden.
  4. Haal de pan uit het warm water en schenk er de gesmolten boter in een straaltje bij. Kruid bij met peper en zout.
  5. Lepel de hollandaise over de aspergerolletjes en werk af met gehakte kervel. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 311.71 kcal
Koolhydraten 2.73 g
waarvan suikers 1.27 g
Vet 28.67 g
waarvan verzadigd 15.99 g
Proteïnen 11.39 g
Vezels 0.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin