Kipspiesjes met komkommersalade

25 MIN
4 personen
Kipspiesjes met komkommersalade

Deze pittige kipspiesjes in curry zijn heerlijk met een frisse komkommersalade. Lekker als een gezonde lunch of voor als het 's avonds eens wat minder mag.

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 50 g veldsla
  • ½ komkommer, in blokjes
  • 250 g kerstomaten
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 citroen, geperst
  • 150 g magere yoghurt
  • 2 el currypasta
  • 1 handvol koriander, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng in een kom de currypasta met de yoghurt. Leg er de kippenblokjes in en laat 5 minuten rusten.
  2. Meng in een andere kom de komkommerblokjes met de rode ui, de koriander en het citroensap. Laat afkoelen in de koelkast.
  3. Haal de kipblokjes uit de marinade en rijg ze afwisselend met de kerstomaten op 8 satéstokjes. Grill ze 15 minuten op een hete grillplaat. Draai ze regelmatig om zodat alle kanten bruinen.
  4. Haal de komkommersalade uit de koelkast en roer er de veldsla door. Kruid met peper en zout en verdeel over de 4 borden. Leg op elk bord 2 kipspiesjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 205.69 kcal
Koolhydraten 11.29 g
waarvan suikers 5.24 g
Vet 2.47 g
waarvan verzadigd 0.33 g
Proteïnen 32.67 g
Vezels 3.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin