Kipspiesjes met ananas

20 MIN
4 personen
Kipspiesjes met ananas

Met deze leuke kipspiesjes geef je een gewoon stukje kippenfilet meteen heel wat meer cachet. Serveer bij gebakken rijst met een currysausje.

Ingrediënten

  • 3 kipfilet, in blokjes
  • 250 g ananasschijven, in stukjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 kl kerriepoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Laat 8 houten spiesjes weken in koud water.
  2. Maak een marinade van de olie gekruid met peper, zout, kerriepoeder en paprikapoeder. Leg er de kippenblokjes bij en roer om zodat al de kip ingeolied is.
  3. Haal de spiesjes uit het water en rijg aan elk stokje afwisselend een blokje kip en ananas.
  4. Bak de satés goudbruin op een hete grillplaat. Draai ze regelmatig om, zodat alle zijden van de saté gaar zijn.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 236.54 kcal
Koolhydraten 9.96 g
waarvan suikers 7.75 g
Vet 9.04 g
waarvan verzadigd 1.15 g
Proteïnen 28.16 g
Vezels 1.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin