Kipspiesjes met mangosalsa

55 MIN
4 personen
Kipspiesjes met mangosalsa

Een heerlijk tropisch gerechtje, deze kipspiesjes met frisse zoete mangosalsa. Ook perfect voor bij de barbecue!

Ingrediënten

  • 4 kipfilet, in fijne reepjes
  • 6 kerstomaten, in kwartjes
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 mango, geschild en in stukjes
  • 1 limoen, geperst
  • 2 kl sojasaus
  • 1 kl graanmosterd
  • 2 el honing
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 kl koriander, fijngehakt

BEREIDING

  1. Meng de honing met de sojasaus en de mosterd in een schaaltje. Dompel hierin de kippenreepjes en laat ze een half uur afgedekt marineren in de koelkast.
  2. Rijg de kipreepjes op houten spiesjes. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de kip aan. Laat enkele minuten op een zacht vuur verder garen.
  3. Maak de salsa van de mango, de kerstomaten, de rode ui, het limoensap en de koriander. Meng goed en serveer de salsa bij de kipspiesjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 239.11 kcal
Koolhydraten 16.18 g
waarvan suikers 15.33 g
Vet 5.67 g
waarvan verzadigd 0.73 g
Proteïnen 29.9 g
Vezels 1.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin