Indiase citroenrijst met kikkererwten en koriander

20 MIN
4 personen
Indiase citroenrijst met kikkererwten en koriander

Op zoek naar een lekker bijgerecht bij Indiase gerechten? Probeer deze frisse citroenrijst met kikkererwten en koriander eens. Lekker pittig!

Ingrediënten

  • 250 g basmatirijst
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • 3 cm gember, geschild en in fijne reepjes gesneden
  • 1½ citroen, schil geraspt en uitgeperst
  • 10 g koriander, fijngehakt
  • 2 el pinda's, geroosterd en grof gehakt
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 el komijnzaad
  • 1 kl chilivlokken
  • ½ kl kurkuma
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 kl zout

BEREIDING

  1. Breng 500 milliliter water aan de kook en voeg de basmatirijst, 1/2 koffielepel zout en de zeste van een halve citroen toe. Laat 10-12 minuten koken en giet af.
  2. Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een pan en voeg het mosterd- en komijnzaad toe. Als het zaad begint te poffen, voeg je de gember en chilivlokken toe. Voeg na 30 seconden de kikkererwten, de kurkuma, 1/2 koffielepel zout en de rest van de citroenzeste toe en laat 1 minuut bakken.
  3. Meng door de rijst, samen met het citroensap en de fijngehakte koriander. Werk af met geroosterde pinda's.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 464.58 kcal
Koolhydraten 68.84 g
waarvan suikers 1.22 g
Vet 12.4 g
waarvan verzadigd 1.93 g
Proteïnen 15.31 g
Vezels 8.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin