Kalkoensoep met dille en orzo

25 MIN
4 personen
Kalkoensoep met dille en orzo

Deze maaltijdsoep met kalkoen vult goed en is heerlijk van smaak. De orzo, een soort pasta, zorgt voor een lekkere bite. Makkelijk en snel klaar!

Ingrediënten

  • 4 kalkoenfilet
  • 200 g Orzo
  • 4 wortelen, in stukjes
  • 1½ l gevogeltebouillon
  • 2 el dille, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng de bouillon aan de kook en leg er de kalkoenfilets in. Laat 8 minuten koken.
  2. Voeg de wortelen en de orzo toe en laat 12-15 sudderen tot de groenten en de kalkoen gaar zijn.
  3. Haal de kalkoen uit de pot en snijd in kleine, hapklare stukken. Doe het vlees samen met de dille opnieuw in de pot en laat nog 2 minuten doorwarmen.
  4. Verdeel over vier diepe borden en dien op.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 168.17 kcal
Koolhydraten 14.64 g
waarvan suikers 5.01 g
Vet 3.5 g
waarvan verzadigd 1.42 g
Proteïnen 18.7 g
Vezels 3.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin