Kippenbouillon met groene asperges

35 MIN
4 personen
Kippenbouillon met groene asperges

Een heel eenvoudig en toch erg lekker soepje, deze kippenbouillon met groene asperges, ideaal als lunch of voorgerecth op een lentedag.

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 300 g groene asperges, gehalveerd in de lengte
  • 1 stengel selder, in boogjes
  • 2 l kippenbouillon
  • 1 kruidentuiltje, tijm, laurier, peterselie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng de kippenbouillon met het kruidentuiltje aan de kook. Kruid bij met peper en zout.
  2. Verlaag nadien het vuur en pocheer de kipfilets 15 minuten in de bouillon gaar. Schep ze eruit. Zeef de bouillon en laat opnieuw koken.
  3. Gaar de asperges en selder in de bouillon.
  4. Snijd ondertussen de kipfilets in gelijke reepjes.
  5. Haal de soep van het vuur en doe er de kip bij. Verdeel over de kommen en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 139.49 kcal
Koolhydraten 3.14 g
waarvan suikers 0.9 g
Vet 3.56 g
waarvan verzadigd 1.67 g
Proteïnen 22.49 g
Vezels 1.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin