Kippenragout

35 MIN
4 personen
Kippenragout

Deze kippenragout met champignons en tomatensaus is een verrassend stoofpotje dat je in no time op tafel kan zetten. Lekker met aardappelen!

Ingrediënten

  • 600 g kipfilet, in blokjes
  • 500 g champignons, in plakjes
  • 4 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 4 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 el bloem
  • 200 ml kippenbouillon
  • 4 kl olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de kippenblokjes met peper en zout en haal ze door de bloem. Bak ze goudbruin in de olijfolie en haal uit de pan.
  2. Stoof de sjalotjes met de knoflook en de champignons aan in dezelfde pan. Voeg de tomatenblokjes, de bouillon en het laurierblaadje toe en laat enkele minuten sudderen.
  3. Voeg de kip bij de groenten en laat 15 minuten garen. Kruid bij met peper en zout en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 282.13 kcal
Koolhydraten 12.27 g
waarvan suikers 2.22 g
Vet 7.06 g
waarvan verzadigd 1.2 g
Proteïnen 40.75 g
Vezels 5.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin